Nagrada Vladimir Nazor Branku Malešu

Objavljeno: 25.05.2018.

Godišnju Nagradu Vladimir Nazor za književnost, za 2017. godinu, dobio je naš član, ugledni pjesnik Branko Maleš, za zbirku pjesama "Mutno" u izdanju Hrvatskog društva pisaca (Biblioteka Poezije, 2017.). Nagradu za životno djelo za književnost dobio je Feđa Šehović.

Nagrada Vladimir Nazor hrvatska je državna nagrada koja se dodjeljuje svake godine za najbolja umjetnička ostvarenja u književnosti, glazbi, filmu, likovnim i primijenjenim umjetnostima, kazališnoj umjetnosti te arhitekturi i urbanizmu. Godišnja nagrada dodjeljuje se umjetnicima za najbolja umjetnička ostvarenja koja su bila objavljena, izložena, prikazana ili izvedena tijekom protekle godine, kao i grupi umjetnika za kolektivna umjetnička ostvarenja.
Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.
Nagradu dodjeljuje Odbor "Nagrade Vladimir Nazor" na prijedlog komisija koje osniva za pojedina područja umjetnosti. Predsjednika i članove Odbora, na prijedlog ministra kulture, imenuje Hrvatski sabor iz redova umjetnika, kulturnih i javnih djelatnika.
Odbor Nagrade „Vladimir Nazor“ pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića na sjednici održanoj 22. svibnja 2018. godine donio je odluke o dobitnicima Nagrade „Vladimir Nazor“ za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.

Povratak na prethodnu stranicu

Kalendar događanja