Naša članica, Daša Drndić u finalu nagrade EBRD-a

Objavljeno: 06.02.2018.

06.02.2018.

Književnica Daša Drndić sa svojim romanom 'Belladonna', odabrana je u finale nove književne nagrade koju dodjeljuje Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Europska banka za obnovu i razvoj 2017. pokrenula je književnu nagradu s British Councilom i Londonskim sajmom knjiga, a objavili su svojih prvih šestero finalista. Riječ je o knjigama prevedenim na engleski jezik. Nagrada je vrijedna 20.000 eura, a u konkurenciju ulaze autori iz gotovo 40 zemalja u kojima djeluje EBRD - od Maroka do Mongolije, od Estonije do Egipta. U prvoj godini održavanja ovog projekta u finalu je i naša članica Daša Drndić. Njen roman 'Belladonna' na engleski jezik prevela je Celia Hawkesworth.

U užem izboru su uz Dašu Drndić odlični autori poput Orhana Pamuka, Ismaila Kadarea, Borisa Akunina, Burhana Sönmeza i Alawiye Sobh. Izbor će još biti sužen na troje autora i objavljen u ožujku, a pobjednik će biti objavljen 10. travnja na Sajmu knjiga u Londonu. Žiri čine: Peter Frankopan, Gabriel Gbadamosi, Lucy Hannah i Rosie Goldsmith.

Povratak na prethodnu stranicu

Kalendar događanja