NOVO u Biblioteci Poezije: "Mehanika peluda"

Objavljeno: 16.04.2018.

Iz tiska je izašla nova knjiga u Biblioteci Poezije:

Martina Vidaić: "Mehanika peluda"
(Zagreb, ožujak, 2018)
Urednik knjige: Kruno Lokotar
Uredništvo Biblioteke Poezije: Ivan Herceg, Monika Herceg, Ervin Jahić, Tonko Maroević, Damir Šodan, Darija Žilić.
Cijena knjige: 80 kn
Meki uvez

---
Martina Vidaić (Zadar, 1986.) po zvanju je profesorica hrvatskog jezika i književnosti. Godine 2011. dobila je nagradu "Goran", namijenjenu pjesnicima do tridesete godine života, za rukopis zbirke koji je krajem te iste godine izdan pod naslovom "Era gmazova" (SKUD IGK, Zagreb). Potkraj 2016. izašla joj je druga zbirka poezije, "Tamni čovjek Birger" (V.B.Z., Zagreb), koja je u listopadu 2017. ušla u finale nagrade Janko Polić Kamov. Iste godine "Era gmazova" objavljena je kao elektroničko izdanje (DPKM, Zagreb). Pjesme su joj također objavljene u antologiji mlađeg pjesništva "Hrvatska mlada lirika 2014." (HDP, 2014., uredio M. Pogačar), u hrvatsko-rumunjskoj antologiji mlađega pjesništva "Ritualul omului fericit - 18 poeţi croaţi tineri" (Tracus Arte, 2017., izbor i predgovor B. Oblučar, prev. na rumunjski A. Oproiu i G. Čolakhodžić) te u relevantnim knjiž časopisima (Quorum, Relations, Sarajevske sveske, Zadarska smotra) i izborima. Od godine 2015. sudjeluje u međunarodnom projektu Versopolis koji okuplja 15 uglednih pjesničkih festivala u cilju promocije perspektivnih pjesnika putem prijevoda i gostovanja.

Povratak na prethodnu stranicu

Kalendar događanja