POZIVNICA: Tribina Sinestezije

Pozivnica
Tribina Sinestezije

-         Srijeda, 17.05. 2017. u 19.30 h u  Knjižnici  Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb, održat će se predstavljanje zbornika «U mreži stih» i književnog stvaralaštva Jasne Šamić

O Jasni Šamić: Rođena je u Sarajevu gdje je diplomirala turski i arapski jezik na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu. Magistrirala iz opće lingvistike i turkologije, a doktorirala na Sorboni u Parizu iz sufizma i historije Bosne. Bila je profesor na Odsjeku za orijentalistiku Filozofskog fakulteta u Sarajevu, direktor istraživanja u Francuskom naučnom centru (CNRS), surađivala je s više radijskih postaja u Parizu, te predavala na brojnim europskim sveučilištima (Strasbourg, Grenobles, Utrecht, Pariz, Bruxelles, Paris). Radi u Parizu kao slobodna umjetnica, gdje piše i objavljuje na francuskom jeziku  i postavlja svoje kazališne predstave. Autorica je više dokumentarnih filmova prikazanih na festivalima Pariza, Strasbourga, i Sarajeva,  od kojih su mnogi rađeni za BiH televiziju. Iz njezine iznimno bogate bibliografije izdvajamo nedavno objavljene knjige pjesama: Isječeni trenutci (1973), U hladu druge kože (1980), Iz blježaka Babur Šaha (1986),  L’Amoureux des oiseaux/U ptice zaljubjen - bilingva izdanje (2016),  Na postelji od sna (2015), te posljednju na francuskom jeziku «Dans le lit d’un rêve» (2017). U pripremi za tisak je trilogija pod imenom "Deveti krug". Jasna  Šamić poznata je i kao vrlo aktivna i subverzivna publicistica, a o svemu tome govorit ćemo na tribini Sinestezije.

Dobrodošli !
Voditeljcia tribine Sinestezije