Svjetsko čitanje poezije // Večer portugalske i talijanske poezije

1.9.2017.

SVJETSKO ČITANJE POEZIJE
NA TEMU DEKLARACIJE O PRAVIMA ČOVJEKA UJEDINJENIH NARODA
06.09.2017 // 19:00 - 20:00 // ZAGREB // KNJIŽNICA I ČITAONICA BOGDANA OGRIZOVIĆA

Već drugu godinu zaredom u organizaciji i koprodukciji Hrvatskog centra P.E.N., Hrvatskog društva pisaca i Festivala svjetske književnosti u Zagreb dovodimo pjesnike koji su itekako zanimljivi i angažirani, pjesnike koje u njihovim zemljama smatraju vodećim glasovima svojih generacija. Prvoga dana, u srijedu, povodom Deklaracije o prvima čovjeka Ujedinjenih naroda svoju poeziju čitat će pjesnici Marco Fazzini, Rino Cortiana i Franco Ferrari Delfino iz Italije, Cláudia R. Sampaio i Andreia C. Faria iz Portugala, Michael Krüger iz Njemačke te Ana Brnardić, Silvestar Vrljić, Goran Čolakhodžić, Sibila Petlevski, Dorta Jagić i Miroslav Kirin iz Hrvatske.

VEČER PORTUGALSKE I TALIJANSKE POEZIJE
07.09.2017 // 19:00 - 20:00 // ZAGREB // KNJIŽNICA I ČITAONICA BOGDANA OGRIZOVIĆA
S opsežnim programom i više svojih pjesmama druge poetske večeri predstavit će nam se petero autora iz Italije i Portugala Cláudia R. Sampaio i Andreia C. Faria te Marco Fazzini, Rino Cortiana i Franco Ferrari Delfino. Ovi se autori u svojim zemljama pokazuju kao bilo etablirani, bilo novi poetski glasovi, čija je poezija prevođena na više svjetskih jezika i čije pjesme itekako pogađaju trenutak u kojem nastaju, iako se često oslanjaju na tradiciju, koju itekako propituju.

Više o autorima kao i cjelokupni program Festivala svjetske književnosti pronađite na sljedećem linku:

Dobrodošli!

Povratak na prethodnu stranicu