Događanja

Komemoracija za Ivu Brešana

18.01.2017.

Pozivamo Vas na komemoraciju za našeg istaknutog dramskog pisca, prozaista i scenarista
 
IVU BREŠANA
 
koja će se održati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb, u ponedjeljak, 23. siječnja 2017. u 12 sati.
 
Na komemoraciji će govoriti:
 
Nikola Petković
Mani Gotovac
Velimir Visković
Lada Čale Feldman
Vjeran Zuppa
 
 
Dobrodošli!

Objavljeno: 18.01.2017.Opširnije

U BOOKVICI GOSTUJE OLJA SAVIČEVIĆ IVANČEVIĆ

16.01.2017.

U drugoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 19. siječnja 2017., s početkom u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II), gostuje brojnim nagradama ovjenčana splitska spisateljica, koja je svojim prošlim romanom (prvijencem) osvojila laskave pohvale kritičara širom Europe i SAD-a kao jedan od najzanimljivijih novih europskih spisateljskih glasova: nakon višegodišnjeg pauziranja od promocija u svome gradu, OLJA SAVIČEVIĆ IVANČEVIĆ predstavit će svoj novi, hvaljeni roman „Pjevač u noći“ (Sandorf, 2016.), moćnu i nepretencioznu, duboku, a p(l)itku, sasvim posebnu ljubavnu priču u kojoj autorica ljubav suprotstavlja besmislu i potiče nas na razmišljanje o životu i svijetu u kojem živimo.

Knjigu će predstaviti sama autorica i nakladnik IVAN SRŠEN, a svoja razmišljanja o „Pjevaču u noći“ s publikom će podijeliti i splitska spisateljica TANJA MRAVAK.

Voditeljica Bookvice je Patricija Vodopija.

Bookvicu podupiru Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Split i Hrvatsko društvo pisaca.

Više pročitajte na stranici "Opširnije"

Objavljeno: 16.01.2017.Opširnije

Hrvatske autorice pred talijanskim čitateljima i publikom

16.01.2017.

Na sajmu Più libri, più liberi, najvećem i najuglednijem sajmu za male i srednje izdavače u Italiji, koji se prošle godine održao pod motom Sve su to priče, u petak, 09.12.2016., održala se promocija upravo objavljenih talijanskih prijevoda romana Mirna ulica, drvored autorice Nade Gašić, Dabogda te majka rodila Vedrane Rudan te Božanska dječica Tatjane Gromača, u izdanju Oltre Edizioni. Objavljivanjem triju hrvatskih romana, izdavač Oltre Edizioni inaugurirao je biblioteku Oltre Confine (S druge strane granice), posvećenu prijevodnoj literaturi, a u okviru iste biblioteke za sljedeću godinu već je najavljen izlazak romana Daše Drndić i Milane Vuković Runjić.

U Rim su kako bi promovirale talijansko izdanje doputovale Nada Gašić i Vedrana Rudan, zahvaljujući financijskoj potpori gradova Zagreba, odnosno Rijeke.
Na sajmu su autorice imale dva zapažena nastupa oba pred publikom uz izravan prijenos na talijanskom nacionalnom radiju RAI3, odnosno na Radio Radicale, koji je i službeni partner sajma, te su prema mišljenju voditelja promocije i publike oduševile živopisnim i suverenim nastupom.
Više pročitajte na stranici "Opširnije"

Objavljeno: 16.01.2017.Opširnije

Predstavljanje zbirke pjesama „Čovjek je ovdje nedostatan za ljubav“

12.01.2017.

Povodom Dana mađarske kulture Mađarski Institut u Zagrebu i Hrvatsko društvo pisaca srdačno Vas pozivaju na predstavljanje zbirke pjesama „Čovjek je ovdje nedostatan za ljubav“ Jánosa Pilinszkyija.

Urednik: Ivan Herceg

Vrijeme: 23. siječnja 2017. u 19 sati

Mjesto: Mađarski institut u Zagrebu, A. Cesarca 10.

Program: 
•    Na početku predstavljanja pijanist Hari Gusek svirat će djela Ferenca Liszta
•    Pilinszkijeve pjesme na hrvatskom i mađarskom jeziku recitirati će Slaven Vidaković i Barbara Vlasics
•    Nakon toga ravnatelj Instituta vodit će razgovor s pjesnikovim nećakom Péterom Kovácsem

Dobrodošli!

 

Objavljeno: 12.01.2017.Opširnije

TUŽNA VIJEST: Preminuo je Ivo Brešan

3.1.2017.

 

S tugom smo primili vijest da je u osamdeset i prvoj godini preminuo naš uvaženi član, dramski pisac, prozaist i scenarist Ivo Brešan.
O komemoraciji za našeg dragog člana obavijestit ćemo vas uskoro. 

Objavljeno: 03.01.2017.Opširnije

Novi članovi HDP-a

23.12.2016.

Nova članica HDP-a, odlukom Upravnog odbora od 14.12.2016., je Željka Horvat Čeč.

Objavljeno: 23.12.2016.Opširnije

Disku(r)sija: gost Daniel Banulescu

19.12.2016.

U č​etvrtak, 2​2.12.2016. u 19h u klubu WIP (Žnjan, Šetalište pape Ivana Pavla II. 33) moderator Marijo Glavaš ovog puta na Disku(r)siju dovodi Daniela Banulescua, još jednog gosta splitskog rezidencijalnog programa udruge Kurs, posljednjeg ove godine.
Ulomak iz njegovog novog romana "Vrag lovi tvoje srce"​ (s rumunjskog preveli Adrian Oproiu i Ana Brnardić Oproiu), čitat će splitska glumica Bruna Bebić. 

Disku(r)siju podržavaju: europska književna mreža Traduki, Ministarstvo kulture RH, Grad Split i Hrvatsko društvo pisaca (HDP)

Više pročitajte na stranici "Opširnije"
 

Objavljeno: 19.12.2016.Opširnije