Davor Špišić

Davor Špišić rođen je 1961. u Osijeku. Dramatičar, scenarist i prozaik.
Drame: "Dobrodošli u rat!" (1992., Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku); "Rubnosti" (1993., koncertna izvedba, SKUC Osijek); "Godina dobre berbe" (1998., SKUC Osijek); "Emilija noću"; "Kraljevi kraja"; "Mama Luna"; "Jug 2" (3. nagrada "Marin Držić" za 2001. godinu, praizvedena 2003. u HNK Osijek); "Dry Inn" (prema prozi P. Brucknera); "Kaćuše" (praizvedena 2008. u GK "Joza Ivakić" Vinkovci; HNK Split, 2011.); "Berlin, Charlie"; "Karaoke show" (radijska praizvedba 2004., Dramski program Hrvatskog radija; koncertna izvedba u produkciji Matice hrvatske Osijek, 2004.; koncertna izvedba West Yorkshire Playhouse, Leeds, 2005.; koncertna izvedba Honey-tongued Theatre Productions, London, 2013.); "Medena"; "Alabama" (1. nagrada "Marin Držić" za 2008. godinu, praizvedba u GDK Gavella Zagreb, 2010.; Dramski program Hrvatskog radija, 2011.); "Galeb 2" (nagrada na natječaju Narodnog pozorišta Subotica za novu dramu 2010., praizvedba 2011. u Narodnom pozorištu Subotica); "Vrtlar" (praizvedena 2010. u koprodukciji GK "Joza Ivakić" Vinkovci i Narodnog pozorišta Tuzla); "Zvijezda Danica" (Dramski program Hrvatskog radija, 2017.); "Crne oči" (GDK Gavella Zagreb, 2012.); „Žene u crvenom“ (praizvedba Teatar Ludens, Koprivnica, 2013.; Nagrada publike Teatra.hr za najbolji dramski tekst, 2014.) „Crni kruh“ (praizvedba Theater TKO, Koeln, 2014.; Dramski program Hrvatskog radija, 2016.); „Nebo od gume“ (2. nagrada „Marin Držić“ za 2015.); „Tihe noći“ (u užem izboru na natječaju Europske komisije i HNK Split za novi dramski tekst, 2016.); „Zidarija“ (1. nagrada „Marin Držić“ za 2016.)

Scenske igre za djecu: "Badnjak u garaži" (1999., Dječje kazalište u Osijeku), "Turbo beba" (2004., Dječje kazalište u Osijeku), "Misija: T" (2005., Hrvatsko kazalište u Pečuhu), "Emil i detektivi" (prema romanu E. Kästnera, Osječko ljeto kulture i Dječje kazalište Branka Mihaljevića, 2011.)

Scenariji: suradnik na scenariju treće sezone tv-serije „Počivali u miru“ (Ring produkcija i HTV, 2018.)

Drame su mu objavljene u knjigama "Predigre", "Raj bez fajrunta", "Berlin, Charlie".
Proza: "Slavonska krv" (u koautorstvu s D. Topićem), "Svlačenje smrada", "Trbuhozborci", "Kuke za šunke" horror priče, roman "Koljivo" (V.B.Z.-ova književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman 2004.), roman "Ples s mladom", roman "Samovar".