Jadranka Pintarić

Piše eseje i književne kritike, uređuje knjige i katkad prevodi. Zaposlena je kao voditeljica Odnosa s javnošću MSU-a. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je kao novinarka i urednica u Redakciji kulture Prvog programa Hrvatskog radija (1986-94). Potom je bila urednica u Mozaiku knjiga (1994-96) te glavna urednica Nakladnog zavoda Matice hrvatske (1996-2000). Članica Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika u kategoriji književne kritičarke bila je do 2008. Osim pisanja kritika za novine i časopise, pokreće biblioteke i uređuje pojedinačna izdanja za Jesenski i Turk, Hrvatsko filološko društvo, Hrvatsko društvo pisaca, Novi liber, AGM i dr. Bila je stalna suradnica u emisijama iz kulture Hrvatske radio-televizije (1993–2007). Književne kritike, likovne prikaze, eseje i prozne tekstove objavljuje od 1987. Objavila je knjigu odabranih kritika 'U smjeru meridijana: književne kritike' (2003) i zbirku proznih tekstova 'Kamate na ljubavne uzdahe; Ogledi o tankoćutnosti' (2008).