Katja Grcić

Katja Grcić diplomirala je germanistiku i anglistiku na Filozofskom fakultetu u Zadru. Tijekom studija dvaput je stipendirana na studijskim boravcima u Grazu i Beču (Karl Franz Universität, Zentrum für Translationswissenschaft). Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu diplomirala je kazališnu dramaturgiju. Piše poeziju, prozu, dramske tekstove, eseje, kritike i znanstvene članke. Bavi se konsekutivnim i pismenim prevođenjem s njemačkog i engleskog jezika. Ima višegodišnje iskustvo rada u nastavi, civilnom sektoru i kulturi. Dobitnica je brojnih potpora, rezidencijalnih boravaka i priznanja za svoj rad. Članica je DHKP-a, SPID-a i HZSU-a. Živi i radi u Zagrebu.

BIBLIOGRAFIJA

- Strah tijela od poda (2020.) U: Nagrada Marin Držić. Hrvatska drama 2019. Zagreb: Disput

- Pisma Ziti (2020.) Zagreb: Meandar Media

- Proljeće naše zlovolje (2020.) U: Kazalište, Vol. XXIII No.81/82/83, 2020