Vera Vujović

Vera Vujovic (Zagreb, 4. 3. 1964.) završila je u studij komparativne književnosti i starogrckog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je kao prevoditeljica te urednica proze i poezije (izdavaci Kigen, Aora, Štajer-Graf, Funditus).
Autorica je poezije i proznih tekstova objavljivanih u radijskim emisijama i casopisima za kulturu (Poezija, Zarez, Re, ProFemina).
Objavljuje književne prijevode s francuskog i engleskog jezika. Za Hrvatski radio i casopise prevodi poeziju (Mary Oliver, Naomi Shihab Nye i Li Young Lee). Godine 2010. do 2012. sudjelovala je u organizaciji i selekcijskome odboru festivala ''Kratka prica je ženskog roda'', a u okviru djelatnosti udruga za kulturu (''KoLibra'' i ''Nova stranica'') organizirala je i vodila književna dogadanja.
Objavljeni književni prijevodi:
Isabel Losada: Moj put do prosvjetljenja (Hena Com, 2006.)
Serdar Ozkan: Glas ruže (Hena Com, 2007.)
Laurent Garnier: Electrochock (Celeber, 2005.)
Christian Gailly: Vecer u klubu (Hena Com, 2005.)
U pripremi: Ljubavni sastanak u Senlisu - Izbor iz dramskog djela Jeana Anouilha

Objavila je zbirke poezije: 'Tintana olovka' (Funditus d.o.o., Zagreb 2014.)
        'Godina nakon Egipta' (Naklada Breza, Zagreb 2014.)

Nagradena je Kiklopom za djecju knjigu godine 2006. (''Nikola Tesla – Snovi koji su nam donijeli struju'', Kigen 2006.), koncepciju i tekst obilježen poetskim minimalizmom autoricina izricaja.