Životopis

Željka Horvat Čeč

Rođena je u Čakovcu 1986. Godine. Magistrirala na studiju hrvatskoga jezika i književnostina Filozofskom fakultetu u Rijeci. 
Završila edukacijski trening ciklus radionica u sklopu projekta „Aktivno sudjelovanje mladih u razvoju civilnog društva“. Organizirala književne večeri u Čakovcu, Rijeci i Puli. Bila glavni organizator manifestacije u čast Marinu Držiću na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Dobila stipendiju (2008.) na Univerzitetu Marie Curie Sklodowskej te u Lublinu na istom univerzitetu završila Kurs humanisticzny (Poljska kultura i civilizacija).Sporazumijeva se na nekoliko stranih jezika (Engleski jezik, Slovenski jezik,Talijanski jezik, Njemački jezik, Poljski jezik).Završila  edukaciju na Izdavačkoj akademiji – sektor uredništva (2011/2012)
Član udruge Katapult od samih početaka, te sudjelovala u mnogim edukacijskim radionicama u sklopu iste udruge (radionice pisanja, okrugli stol o uredništvu i slično). Osmislila u sklopu Katapulta projekt razgovorionice s autorima.
Sudjelovala na projektu likovne umjetnice Vedrane Stipić „Bio jednom jedan Kamov“. Pokretač i organizator festivala KUFER u Puli koji je uvršten u kulturni program grada Pule i na listu strategije razvoja kulture grada Pule. Na dotičnom festivalu vodila sva događanja vezana uz književnost.
Programski organizator festivala Vrisak 2014. godine. Sudjelovala u organizaciji „Goranovog proljeća“ 2015. , te u organizaciji FEKP-a iste godine. Svake godine sudjeluje kao moderator u programu festivala Vrisak u Rijeci. Vodila projekt „Diplomirani gledatelj“ u HNK Ivana pl. Zajca sezonu 2015/2016.

Organizator je književnih tribina „Pisac i građanin“ koje uspješno traju već dvije godine, a nastavit će se i 2017. godine. Vodila i moderirala mnoge književne večeri i predstavljanja knjiga.
Bila nagrađena na natječaju za kratku priču „Zlatko Tomičić“. Objavljivala u  brojnim književnim časopisima i portalu Kritična masate nastupala na raznim festivalima. Prvonagrađena je za poeziju na književnom natječaju Ulaznica 2013. Bila u finalu za nagradu „Sedmica“ te u finalu natječaja „Biber“.
Član je projekta (platforme) Versopolis od 2015. godine, u sklopu kojeg su joj pjesme objavljene na engleskom  i švedskom jeziku (festival Littfest, Umea, Švedska).
Član je riječke neformalne skupine pisaca „Ri lit“.
Sudjelovala je na sljedećim festivalima:
Littfest (Švedska, 2016)
Prvi prozak na vrh jezika (2015)
Pričigin (2015)
Vrisak (2015)
Lit link (2014. i 2015.)
Casanovafest (2014)

Bibliografija:
1.    Knjige:
Horvat Čeč, Željka, 4 brave, VBZ, Zagreb, 2016.
Horvat Čeč, Željka, Moramo postati konkretni, VBZ, Zagreb, 2015.
Horvat Čeč, Željka, Kauboj u crvenom golfu, Zigo, Rijeka, 2010.
Horvat Čeč, Željka, I zvijezde se smiju krhkosti, Čakovec, 2005.
2.    Antologije:
Lefantôme delaliberté – Fantom slobode, panorama hrvatskih autora na francuskom jeziku, časopis “Lefantôme delaliberté” – “Fantom slobode” 2-3/2016
Meko tkivo, izbor iz nove poezije regiona, priredio Srđan Gagić, Klub studenata južne slavistike A-302 Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb 2015. 
Ima boljih stvari od suhe odjeće, mali inventar suvremenog ženskog stiha, Zigo, Rijeka 2007.
3.    Časopisi:
Zbirka tekstova konkursa Biber 01, Centar za nenasilnu akciju, Beograd/Sarajevo 2016. 
„Zarez - dvotjednik za kulturu i društvena zbivanja“, XV / 408, 8 svibnja 2015.
„Ulaznica - časopis za kulturu, umetnost i društvena pitanja“, Gradska narodna biblioteka Žarko Zrenjanin, Zrenjanin 2013.
 „Tema: časopis za knjigu“, broj 3/4, Centar za knjigu, Zagreb 2012. 
„Ulaznica – časopis za kulturu, umetnost i društvena pitanja“, Gradska narodna biblioteka Žarko Zrenjanin, Zrenjanin 2011. 
„Re -časopis za umjetnost i kulturu,broj 14, svibanj 2008.
4.    Kratki prikaz pjesničkog stvaralaštva na švedskom jeziku:
Željka Horvat Čeč „Elvadikter“, Umea 2016.

Književni opus