Glumci iz karantene

OBJAVLJENO: petak, 15.05.2020.
Melcher

Petak, 15.5.2020.

 

Mia Melcher interpretira „Dnevnik iz karantene“ Olje Savičević Ivančević

https://youtu.be/iB5fvGQQxDQ

 

Suradnja glumaca/ica Zagrebačkog kazališta mladih i članova Hrvatskog društva pisaca.

Glumci čitaju i interpretiraju objavljene tekstove "Dnevnika iz karantene".

 

Montaža i svako drugo filmsko oblikovanje: Lovro Mrđen, organizacija Petra Prša.

 

Mia Melcher (Zagreb, 1986.) nakon završene Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn (smjer scenografije) upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu na kojoj je 2011. magistrirala glumu. Još od druge godine studija ostvaruje zapažene uloge kao što su u predstavama: Ana i Mia (Anica Tomić i Jelena Kovačić, Kazalište Mala scena), Glasi iz Planina (r. Rene Medvešek, ZKM), Sasvim sam popubertetio (r. Aida Bukvić, GK Žar-ptica), Zagorka (r. Ivica Boban, HNK u Zagrebu), Ljevoruka i Svratište kod Alberta C (r. Vedran Hleb, Teatar ITD), This Casting (r. Miran Kurspahić, Teatar Rugantino), Romanca o tri ljubavi (r. Tomislav Pavković, Scena Gorica), Otac hrabrost (r. Boris Bakal, Dubrovačke ljetne igre), Projekt višegodišnjeg nasada jabuka (dr. Nina Gojić i Bojan Mucko, Privremeni kolektiv radnika u kulturi, Teatar ITD i KUFER).
Glumi i u televizijskim serijama te na Hrvatskoj televiziji osam godina vodi emisiju za djecu TV vrtić.
Sudjelovanjem u različitim vrstama kazališnih projekata dolazi i do i prvih nominacija za Nagradu hrvatskoga glumišta 2008. i 2010.
U međuvremenu je postala umjetničkom voditeljicom projekta FreeDA nadahnutim životom i djelom Fride Kahlo koji spaja kazalište s drugim umjetnostima.
ZKM-ove predstave u kojima glumi: Drakula, Hinkemann, Priroda i društvo.

Link na tekst Olje Savičević Ivančević:

https://hrvatskodrustvopisaca.hr/…/dnevnik-iz-karantene-olj…