Glumci iz karantene

Videk

Nedjelja, 17.5.2020.

Mateo Videk interpretira „Dnevnik iz karantene“ Nevena Vulića

Suradnja glumaca/ica Zagrebačkog kazališta mladih i članova Hrvatskog društva pisaca.
Glumci čitaju i interpretiraju objavljene tekstove "Dnevnika iz karantene".

Mateo Videk rođen je 16. siječnja 1993. godine u Zaboku. Nakon završene gimnazije Antuna Gustava Matoša upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu 2011. godine. Svoj profesionalni umjetnički rad počinje tokom studija surađujući s kazalištima Žar ptica, Scenom Gorica i ZeKaeMom, te sudjeluje na mnogim projektima Dubrovačkih ljetnih igara. Na trećoj godini studija glume postaje članom europskog kazališnog masterclassa Ecole des maitres i surađuje s talijanskim kazališnim dvojcem Ricci Forte. Na završnoj diplomskog studija odlazi na stručno usavršavanje u Leeds, Engleska i bavi se performativnom umjetnošću na Leeds Beckett Universityu. Studij glume završava 2016. godine kada je i prvi put nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta za predstavu Bajka o Žar ptici u režiji Ivice Boban i produkciji kazališta Žar ptica. Osim brojnih radio drama i epizodnih uloga u domaćim serijama, Mateo usko surađuje sa ZeKaeMom na predstavama Moj duh, Troias discount, Sherlock Holmes, Črna mati zemla, Alisa u zemlji čudesa, Proba orkestra, Huddersfield i Pansion Eden.

Link na tekst Nevena Vulića: