Glumci iz karantene

OBJAVLJENO: utorak, 19.05.2020.
Adrian Pezdirc

Utorak, 19.5.2020.


Adrian Pezdirc interpretira „Dnevnik iz karantene“ Dine Pešuta

https://youtu.be/eTeqe6YrT20

 

Suradnja glumaca/ica Zagrebačkog kazališta mladih i članova Hrvatskog društva pisaca.
Glumci čitaju i interpretiraju objavljene tekstove "Dnevnika iz karantene".


Montaža i svako drugo filmsko oblikovanje: Lovro Mrđen, organizacija Petra Prša.


Adrian Pezdirc (Zagreb, 1990) gdje je završio osnovnu, glazbenu i srednju školu i pohađao dramski studio (kod Ines Škuflić Horvat) i plesni studio (kod Desanke Virant) Učilišta ZKM-a. Diplomirao je u klasi Krešimira Dolenčića 2014. ulogom Tartuffea u istoimenoj predstavi za koju je iste godine nagrađen Nagradom hrvatskog glumišta za iznimno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina.
Tijekom studija glumio je u predstavama: Medeja i Michelangelo (r. Tomaž Pandur, HNK u Zagrebu), Last Five Years (r. Lea Anastazija Fleger, ADU u Zagrebu), Škola za anđele (r. Dino Pešut i Mirna Rustemović, ADU u Zagrebu i ZKM, Rektorova nagrada u ak. god. 2013/2014), Adam i Eva (r. Natalija Manojlović, ADU u Zagrebu i Teatar ITD), Tihi obrt (r. Bobo Jelčić, ADU u Zagrebu i ZKM). Nakon diplome nastupa u predstavama Dubrovačka trilogija (r. Staša Zurovac, Dubrovačke ljetne igre) i Spone (kor. Roberto Olivan, Zagrebački plesni ansambl i ZKM), Črna mati zemla…
Tijekom studija polazio je i mnoge radionice, Nigela Charnocka, Jana Fabrea, Living Images – simpozij i radionicu posvećene Mihailu Čehovu (Zürcher Hochschule der Künste), Die Europa-Liste (Universität der Künste Berlin, Goethe-Institut, Berlin-Brandenburgische Akademie der Wissenschaften). U 2015. počinje jednogodišnje stručno osposobljavanje u ZKM-u glumeći u predstavama (Pret)posljednja panda ili statika i Čarobni brijeg, a 2016. postaje članom ZKM-ova ansambla.

 

Link na tekst Dine Pešuta:
https://hrvatskodrustvopisaca.hr/…/dnevnik-iz-karantene-din…