Igoru Mandiću dodijeljen počasni doktorat na Sveučilištu u Rijeci

Mandic

Igoru Mandiću, istaknutom hrvatskom književnom kritičaru, esejistu, kolumnistu, polemičaru, u utorak, 22. siječnja 2019. godine dodijeljen je počasni doktorat Sveučilišta u Rijeci. Počasni doktorat Mandiću je na svečanosti u Rektoratu dodijelila rektorica riječkog Sveučilišta prof. dr. Snježana Prijić Samaržija. Promotor dodjele bio je prof. dr. Nikola Petković s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, ujedno i predsjednik Stručnog povjerenstva za dodjelu počasnog doktorata Igoru Mandiću.
Prijedlog o pokretanju postupka za dodjelu počasnog doktorata podnijelo je u svibnju 2018. Senatu Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta. Vijeće je utvrdilo da nominacija Igora Mandića udovoljava svim propisanim uvjetima za ovu dodjelu, odnosno da je dao poseban doprinos na razini RH razvoju i napretku kulture i kulturalnih studija. Stoga je donio Odluku o pokretanju postupka za dodjelu počasnog doktorata Igoru Mandiću te imenovao Stručno povjerenstvo u sastavu: prof. dr. Nikola Petković, izv. prof. dr. Ines Srdoč Konestra, prof. dr. Nenad Smokrović, prof. dr. Nadežda Čačinović, prof. dr. Maša Kolanović te Velimir Visković i Zdravko Zima.U lipnju 2018. donio Odluku o dodjeli počasnog doktorata Sveučilišta u Rijeci Igoru Mandiću jednoglasnim prihvaćanjem izvješća Povjerenstva.