Marina Vujčić, Monika Herceg i Marija Dejanović dobitnice Nagrade Marin Držić

Nagrada Marin Držić

Naše članice Marina Vujčić, Monika Herceg i Marija Dejanović dobitnice su Nagrade Marin Držić Ministarstva kulture i medija za dramsko djelo za 2020. godinu. Nagrada je ove godine otišla u ruke šest autorica.

Prva Nagrada za dramsko djelo Marin Držić za 2020. godinu pripala je tekstu "Plodna voda" autorice Marine Vujčić, u kojemu se bavi vrlo aktualnom temom majčinstva, "vješto balansirajući između atmosfere napetosti i simboličkih i poetskih motiva vode kao začetka i močvare kao kraja života".

Drugu nagradu ravnopravno dijele Monika Herceg s dramskim tekstom "Ubij se, tata" i Dorotea Šušak s tekstom "Vježbanje smrti ili pauze u disanju…"

Treću nagradu Marin Držić ravnopravno su podijelile tri autorice: Marija Dejanović s dramom "Ne moramo više govoriti, svi su otišli", Anja Pletikosa čija je drama "zaivanaradica@gmail.com", podnaslovljena kao "ljubavna monodrama za ženski ansambl" te Nikolina Rafaj s tekstom "U pakao, lijepo molim". 

Na natječaj je ove godine prijavljen 71 dramski tekst, a odluku o nagrađenima donijelo je Stručno povjerenstvo koje su činile Branka Cvitković (predsjednica Stručnog povjerenstva za dodjelu Nagrade Marin Držić za dramsko djelo za 2020. godinu), Nenni Delmestre i Martina Petranović.