Nagrada "Duhovno hrašće" Denisu Ćosiću za knjigu "Košute su plakale bez rogova"

OBJAVLJENO: petak, 02.09.2022.
Kosute

Denis Ćosić jedan je od ovogodišnjih laureata Pjesničkih susreta u Drenovcima, a nagradu je dobio u kategoriji najbolje zbirke poezije autora koji dolaze iz Slavonije, Baranje i Srijema objavljene između dvaju Susreta (nagrada "Duhovno hrašće") i to za zbirku "Košute su plakale bez rogova" (Zagreb, HDP, 2021.). 

Pjesnički susreti u Drenovcima manifestacija je na kojoj nastupaju renomirani pjesnici, autori iz Hrvatske i susjednih zemalja, a prilika za predstavljanje publici pruža se i mladim neafirmiranim autorima iz Slavonije.
U kategoriji neobjavljenih rukopisa mladih autora do navršene trideset i pete godine života nagrađen je Nikola Serdar za rukopis radnoga naslova "Hodočašće", a za laureatkinju nagrade 'Visoka žuta žita" koju Pjesnički susreti dodjeljuju za ukupni doprinos hrvatskom pjesništvu ove je godine odabrana Ljerka Car-Matutinović.

Pjesnički susreti u Drenovcima bit će održani u subotu, 24. rujna 2022. godine. U sklopu manifestacije predstavljena će biti i zbirka Bone Cvitkušića, lanjskoga laureata u kategoriji mladih autora, naslovljena "Plava košulja Apatrida".