Naši članovi Marija Dejanović i Zvonko Kovač nagrađeni na 23. Kvirinovim poetskim susretima

Kvirinova nagrada

Od 7. do 9. lipnja 2019. u Sisku su održani 23. Kvirinovi poetski susreti, jedna od najznačajnijih pjesničkih manifestacija u Hrvatskoj, koju organizira Matica hrvatska Sisak.

Manifestacija je to koja okuplja svake godine dvadesetak pjesnika a među njima i laureate jer se na Susretima dodjeljuju dvije nagrade Plaketa sv. Kvirina, rad akademskog kipara Zlatka Brkića, kao najveće priznanje jednom od sudionika za ukupan doprinos hrvatskom pjesništvu i nagrada za najbolju knjigu poezije autoru do 35. godina starosti objavljenu između dva Susreta -  Mali Kvirin.

Dobitnik nagrade 23. Kvirinovih poetskih susreta za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu je naš član Zvonko Kovač. Odluku o dobitniku ovogodišnje nagrade donio je žiri u sastavu Krešimir Bagić (predsjednik), Miroslav Mićanović i Đurđica Vuković.

Dobitnica Malog Kvirina za najbolju knjigu poezije objavljenu između dva Susreta autora do 35 godina je naša članica Marija Dejanović za knjigu "Etika kruha i konja", odlučio je žiri u sastavu Darija Žilić, Tin Lemac i Đurđica Vuković.