Noć knjige 2023: Snimka susreta učenika s piscima

OBJAVLJENO: utorak, 25.04.2023.
Noć knjige 2023.

U okviru manifestacije Noć knjige 2023. u vili Arko, takozvanoj kući pisaca, gdje se nalazi Hrvatsko društvo pisaca, u petak 21. travnja 2023. u 13:30 sati održan je susret dvoje naših uglednih članova – pjesnikinje i prozaistice Dorte Jagić i prozaika Romana Simića – s učenicima iz Osnovne škole Hugo Kon.

Dorta Jagić i Roman Simić su i autori slikovnica, iz kojih su ovom prilikom djeci čitali i o njima razgovarali. Bilo je riječi i o tome kako se postaje pisac/spisateljica i pjesnik/pjesnikinja, kako nastaje knjiga i slikovnica, kako radi mašta u odraslih i je li ona ista kao u djetinjstvu. Kako odrastao pisac ponovno postaje dijete i može li se zapravo ikada prestati biti dijete, a ako može, kako to spriječiti.

---

Dorta Jagić je uz brojne uglednim nagradama ovjenčane knjige poezije i proze (eseja) napisala i dvije slikovnice – "Inženjer leta na kraju svijeta" i "Tri putnika u zemlju Nut".

Roman Simić autor je nagrađenih knjiga kratkih priča, ali i slikovnica "Baba Jaga i div Zaborav", "Jura i klupko laži", "Jura i raketa za tužne misli", "Jura i gospođica zavissst", "Jura i kuckalo protiv dosade", "Iva, do Mjeseca i natrag", "Što se ne može ukrasti".

 

Video koji prikazuje sažetak događanja možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=pCATgQtFiLk