Novi naslovi u Biblioteci Poezije – Posavec, Skopljak Barić, Stojević

Nove knjige

Iz tiska su izašle tri nove zbirke poezije u Biblioteci Poezije: „Pjevaj, Molly“ Zrinke Posavec, „Plava mahovina“ Irene Skopljak Barić i „Hladni pogon“ Milorada Stojevića

Zrinka Posavec
Urednik: Darija Žilić
ISBN: 978-953-8152-25
Cijena:  75 kn

Zrinki Posavec prije pet godina objavljena je zbrika pjesama „Soba za buđenje“ . Riječ je o suptilnoj ispovjednoj lirici, koja je eufonična ili kako autorica to kaže lijepo vlastitim neologizmom-zvukolika,  i metaforična. U novom rukopisu „Pjevaj, Molly“ autorica radikalizira svoju poetiku i odmiče je od sentimentalnosti. Riječ je o poetici koja naznačava temu šutnje, a ona se odnosi na obitelj, na društvo u kojem se stalno šuti i prešućuje, susprežu se riječi i otkrivanje istina (pjesma „Svi su jeli i šutjeli“).

Irena Skopljak Barić: Plava mahovina
Urednik: Darija Žilić
ISBN: 978-953-8152-24-5
Cijena:  65 kn

Irena Skopljak Barić napisala je snažnu, evokativnu intimističku knjigu u kojoj, premda postoji naracija, nema očiglednosti, imenovanja, stvarnosnosti, sve je prekriveno plavom mahovinom snovitnosti i atmosferom u kojoj se kroz sliku prelamanja unutrašnjeg i vanjskog svijeta, prikazuju potresi bića, i konačno nalaženje mira, luke, kao makar prividne privezanosti.

Milorad Stojević: Hladni pogon
Urednik: Ervin Jahić
ISBN: 978-953-8152-26-9
Cijena: 90 kn