Otvorenje Festivala europske kratke priče

OBJAVLJENO: ponedjeljak, 03.06.2024.
FEKP

Pozivamo vas na otvorenje 23. Festivala europske kratke priče u srijedu 5. lipnja 2024. u 20:00 sati u kazalište Gavella. Imamo veliku čast da festival ove godine otvara proslavljeni njemački pisac i naš dobar znanac Ingo Schulze. Njegov novi roman Čestiti ubojice u nas je objavljen u izdanju Disputa i u prijevodu Sandre Brkljačić. Ta sjajna knjiga započinje kao bajka, a pretvara se u pokušaj razjašnjenja uzroka polarizacije društva i njezinih posljedica. U njoj autor pripovijeda o tome kako su društvene i političke promjene na istoku Njemačke od jeseni 1989. postupno mijenjale identitet ljudi.
Od bajke do stvarnosti i nazad, putem koji ne obećava ništa osim istinskog literarnog uzbuđenja, povest će nas taj pisac starog kova, istinski suvremeni klasik, jedan od onih koji se sjećaju Europe nekada, žive Europu danas, ali i osjećaju kakva će ona biti sutra. O tome koliko se povijest ponavlja i možemo li iz nje išta naučiti s Ingom Schulzeom razgovarat će novi programski voditelj FEKP-a Andrija Škare.
23. Festival europske kratke priče ponovno okuplja najbolje domaće i strane autore i ljubitelje kratkih priča! Ove godine festival se održava od 5. do 9. lipnja u Zagrebu i Zadru. Očekuje nas pet dana ispunjenih uzbudljivim pričama, razgovorima s autorima i čitanjima, gdje ćemo svi zajedno imati priliku zaroniti u svijet nove kratke proze.


Ulaz na sva događanja je, kao i uvijek, slobodan!
Organizator: Hrvatsko društvo pisaca