Predstavljanje zbirke pjesama Sandre Polić Živković u Rijeci

OBJAVLJENO: petak, 09.06.2023.
Predstavljanje zbirke Ljubav se lomi na poznati način

Pozivamo vas na predstavljanje zbirke pjesama Sandre Polić Živković Ljubav se lomi na poznati način, u izdanju Hrvatskog društva pisaca. 

Kada: u subotu 10.6. u 20h

Gdje: Filodrammatica, Korzo 28, Rijeka 

Uz autoricu će o knjizi govoriti Karmela Špoljarić i Enver Krivac. 

 

Vidimo se!

 

O knjizi:

Maleni ponori ljudske tuge, mjesta lomova, ali i zacjeljenja, padovi, ali i pokušaji da život ne promišljamo drugačije nego kao stalnu borbu, za ljubav i nježnost - sve to je knjiga Sandre Polić Živković. Jednostavnim jezikom ova knjiga dodiruje najbitnije teme, od one kako su nas naši roditelji obilježili, do toga koliko možemo dati našoj djeci. Ljubav je možda ono što okuplja pod zajednički krov sve pjesme ove zbirke pjesama, ljubav koja se trudi nadvladati i početne pozicije, i preskočiti stranputice. Ljubav koja, svjesni smo, može mijenjati nas, a samim time i svijet. Topla je ovo i ne vjerojatno ljudska zbirka poezije koja nas poziva na osjećanje i na život kakav bi trebao zaista biti, ispunjen emocijama i našim pokušajima da jedni drugima dajemo ono najbolje od sebe.

Monika Herceg

 

O autorici: 

Sandra Polić Živković živi i radi u Rijeci. Po struci magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Objavila slikovnicu "Dok vani pada kiša" i zbirku poezije "Zaštitni faktor". Dobitnica potpore Grada Rijeke za poticanje književnog stvaralaštva autora 2019. godine.