Semezdin Mehmedinović počasni član Hrvatskog društva pisaca

OBJAVLJENO: petak, 18.06.2021.
SM

Odlukom Upravnog odbora Semezdin Mehmedinović je novi počasni član Hrvatskog društva pisaca.

Semezdin Mehmedinović (Kiseljak, 1960.) studirao je komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Radio je kao urednik u novinama, tjednicima te na radiju i televiziji. Uređivao je više časopisa za kulturu i bavio se filmom. Godine 1994. nastaje njegov igrano-dokumentarni film „Mizaldo, Kraj teatra“, koji je izvan konkurencije prikazan na Berlinskom filmskom festivalu.

Objavio je zbirke pjesama „Modrac“ (1984.), „Emigrant“ (1990.) i „Devet Aleksandrija“ (2002.), knjigu zapisa, kratkih priča i pjesama „Sarajevo Blues“ (1995.), dnevničku prozu „Ruski kompjuter“ (2011.), knjigu pisama „Transatlantic mail“ (2009.), „Autoportret s torbom“ (2012.), „Knjigu prozorâ“ (2014.), „Me'med, crvena bandana i pahuljica“ (2017.) i „Ovo vrijeme sada“ (2020).

Od 1996. do 2019. živio je u Sjedinjenim Američkim Državama, sada piše u Sarajevu, premijerno je daleko najčešće objavljivao u Hrvatskoj.