Semezdin Mehmedinović počasni član Hrvatskog društva pisaca

SM

Odlukom Upravnog odbora Semezdin Mehmedinović je novi počasni član Hrvatskog društva pisaca.

Semezdin Mehmedinović (Kiseljak, 1960.) studirao je komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Radio je kao urednik u novinama, tjednicima te na radiju i televiziji. Uređivao je više časopisa za kulturu i bavio se filmom. Godine 1994. nastaje njegov igrano-dokumentarni film „Mizaldo, Kraj teatra“, koji je izvan konkurencije prikazan na Berlinskom filmskom festivalu.

Objavio je zbirke pjesama „Modrac“ (1984.), „Emigrant“ (1990.) i „Devet Aleksandrija“ (2002.), knjigu zapisa, kratkih priča i pjesama „Sarajevo Blues“ (1995.), dnevničku prozu „Ruski kompjuter“ (2011.), knjigu pisama „Transatlantic mail“ (2009.), „Autoportret s torbom“ (2012.), „Knjigu prozorâ“ (2014.), „Me'med, crvena bandana i pahuljica“ (2017.) i „Ovo vrijeme sada“ (2020).

Od 1996. do 2019. živio je u Sjedinjenim Američkim Državama, sada piše u Sarajevu, premijerno je daleko najčešće objavljivao u Hrvatskoj.