Sto mu gromova! - Noć knjige u vili Arko

Noć knjige 2019

U sklopu manifestacije Noć knjige 2019. pozivamo Vas na tribinu Sto mu gromova! – Omiljeni likovi i fiktivni junaci koji nas inspiriraju, u organizaciji Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog P.E.N. centra, koja će se održati 23. travnja 2019. u 19 h u Basaričekovoj 24, na Gornjem Gradu.

Povodom niza obljetnica koje ove godine obilježavamo, među kojima možemo istaknuti 180 godina od objavljivanja romana Junak našeg doba,50 godina izlaženja Alana Forda, 90 godina od prve pojave Popaja, razgovor će biti usmjeren na naše omiljene likove, bilo da je riječ o junacima iz romana, bajke ili stripa, s kojima smo se poistovjećivali, koji su nas kroz  život nadahnjivali, usmjeravali i pomagali nam da se lakše suočimo s izazovima stvarnosti.

Naša će tribina okupiti govornike iz raznih područja kulturnog djelovanja što će nam omogućiti fokusiranje teme iz različitih perspektiva. O svojim iskustvima poimanja lika govorit će zaljubljenici u strip, glumci Marko Cindrić i Asim Ugljen; vizualna umjetnica Ivana Pipal koja kao medije izražavanja koristi animaciju, strip i umjetničku knjigu; akademska slikarica i strip crtačica Helena Janečić; spisateljica, prevoditeljica i filmska kritičarka Mima Simić, ujedno i autorica zbirke priča Pustolovine Glorije Scott, knjige koja je dijelom objavljena u formi stripa; zatim Leonida Kovač, povjesničarka umjetnosti i suautorica grafičkog romana Nasta Rojc: Ja borac te pisac, prevoditelj i grafički dizajner Tomica Bajsić.

Radujemo se Vašem dolasku!