Luka Mavretić

Luka Mavretić rođen je 1991. godine u Karlovcu. Ondje završava osnovnu školu i gimnaziju. Student je diplomskog studija Dramaturgije, usmjerenje Dramsko i Filmsko pismo pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.  Piše dramske tekstove, filmske scenarije i poeziju.
Poeziju je objavio u svim relevantnim hrvatskim književnim časopisima; Zarez, Poezija, Quorum, Književna republika. Laureat je dvaju natječaja za poeziju; Zdravko Pucak za mlade pjesnike  i Navrh jezika. Uslijed tih dvaju natječaja objavljene su mu dvije zbirke pjesama, Stopom u nebo (Matica hrvatska Karlovac, 2012.) i Igra kameleona (Algoritam, Zagreb, 2014.).
U zbirci drama mladih dramskih autora Nove drame 2 objavljen je njegov dramski prvijenac Magda Bonsai (CeKaPe, Zagreb, 2015). Sa istim dramskim tekstom zastupljen je na festivalu Desadu,  u Zagrebu 2015. godine.
Polaznik je scenarističkog programa Branko Bauer u nadležnosti Društva hrvatskih filmskih redatelja, 2015. godine.
Sa svojom poezijom nastupa na brojnim manifestacijama. Vodi radionice kreativnog pisanja za djecu.

Popis nagrada:

Dobitnik stipendije za scenaristički program Branku Bauer, Zagreb, 2015.
Lauerat natječaja Na vrh jezika, Zagreb, 2013.
Laureat natječaja Zdravko Pucak za mlade pjesnike, Karlovac, 2011.

Objave:

Igra kameleona, Algoritam, 2014.
Nove drame 2, CeKaPe, 2014.
Stopom u nebo, Matica hrvatska Karlovac, 2012.