22. FEKP - press-konferencija

OBJAVLJENO: ponedjeljak, 05.06.2023.
fekp 23

Pozivamo vas na press-konferenciju za medije 22. Festivala europske kratke priče u utorak, 6. lipnja u 11 sati u Malom pogonu Tvornica Kulture. Koji nas to domaći, regionalni i strani autori i autorice očekuju na 22. FEKP-u, o čemu će se razgovarati, što ćemo čitati, saznat ćete na press-konferenciji gdje vas očekuje programski odbor Festivala.

Već dvadeset i dvije godine Festival europske kratke priče dovodi najuzbudljivija književna imena iz Hrvatske, Europe, ali i cijeloga svijeta te organizira čitanja, tribine, razgovore i povezuje kratku priču s drugim umjetnostima, a sve to u opuštenom i pomalo otkačenom ambijentu. Činit će to i ove godine od 14. do 18. lipnja u Zagrebu i Zadru, još jednom s najznačajnijim kratkopričašima Europe i Hrvatske.

22. izdanje Festivala europske kratke priče posvećeno je razumu i osjećajima, i piscima koji ih u svojim djelima tematiziraju i prepliću na umjetnički izazovan, društveno angažiran, uzbudljiv i poticajan način. Još jednom, omiljena književna fešta ukazuje na potencijal književnosti da potakne individualnu i kolektivnu odgovornost, omogući nam kreativno promišljanje te procesiranje promjena s kojima nas je suočilo krizno stanje koje ne jenjava.

Više o programu i autorima 22. Fekp-a saznajte na pressici, vidimo se u utorak! Dođite, čekamo vas!

Novosti pratite na web stranici Festivala https://europeanshortstory.org/  i na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.