Glumci iz karantene

Mia

Subota, 4. travnja 2020.


Mia Melcher interpretira „Dnevnik iz karantene“ Nore Verde

 

Suradnja glumaca/ica Zagrebačkog kazališta mladih i članova Hrvatskog društva pisaca.
Glumci čitaju i interpretiraju objavljene tekstove "Dnevnika iz karantene".

https://www.youtube.com/watch?v=CzcUvp5WEro

 

Mia Melcher (Zagreb, 1986.) nakon završene Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn (smjer scenografije) upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu na kojoj je 2011. magistrirala glumu. Još od druge godine studija ostvaruje zapažene uloge kao što su u predstavama: "Ana i Mia" (Anica Tomić i Jelena Kovačević, Kazalište Mala scena), "Glasi iz Planina" (r. Rene Medvešek, ZKM), "Sasvim sam popubertetio" (r. Aida Bukvić, GK Žar-ptica), "Zagorka" (r. Ivica Boban, HNK u Zagrebu), "Ljevoruka i Svratište kod Alberta C" (r. Vedran Hleb, Teatar ITD), "This Casting" (r. Miran Kurspahić, Teatar Rugantino), "Romanca o tri ljubavi" (r. Tomislav Pavković, Scena Gorica), "Otac hrabrost" (r. Boris Bakal, Dubrovačke ljetne igre), "Projekt višegodišnjeg nasada jabuka" (dr. Nina Gojić i Bojan Mucko, Privremeni kolektiv radnika u kulturi, Teatar ITD i KUFER).
Glumi i u televizijskim serijama te na Hrvatskoj televiziji osam godina vodi emisiju za djecu TV vrtić.
Sudjelovanjem u različitim vrstama kazališnih projekata dolazi i do i prvih nominacija za Nagradu hrvatskoga glumišta 2008. i 2010.
U međuvremenu je postala umjetničkom voditeljicom projekta FreeDA nadahnutim životom i djelom Fride Kahlo koji spaja kazalište s drugim umjetnostima.
ZKM-ove predstave u kojima glumi: Drakula, Hinkemann, Priroda i društvo.

 

Link na tekst Nore Verde:
https://hrvatskodrustvopisaca.hr/…/dnevnik-iz-karantene-nor…