Glumci iz karantene

OBJAVLJENO: utorak, 26.05.2020.
Sreten

Utorak, 26. svibnja 2020.


Sreten Mokrović interpretira „Dnevnik iz karantene“ Igora Rajkija

https://youtu.be/37pip-pND5A

 

Suradnja glumaca/ica Zagrebačkog kazališta mladih i članova Hrvatskog društva pisaca.
Glumci čitaju i interpretiraju objavljene tekstove "Dnevnika iz karantene".


Montaža i svako drugo filmsko oblikovanje: Lovro Mrđen, organizacija Petra Prša.


Sreten Mokrović (Zagreb, 1957.) u Zagebu je završio glumu na Akademiji dramske umjetnosti. Tijekom dugogodišnjega glumačkog rada najviše je djelovao u kazalištu. S kolegama s iste godine na Akademiji osnovao je kazališnu skupinu Akter u kojoj su, pod vodstvom Rade Šerbedžije, a poslije Vjerana Zuppe, nastale predstave Koja gora Ivo, Kažu da je sova nekad bila pekareva kći te Spašeni Edwarda Bonda. S kolegom Radoslavom Milenkovićem osnovao je Teatar MM i s njim gostovao u cijeloj bivšoj državi, više od tristo puta izvevši predstave Izlaz Matije Bećkovića te Emigrante Sławomira Mrożeka. Za vrijeme studija također je surađivao s Kazališnom radionicom Pozdravi.
Nakon završetka studija zaposlio se u Zagrebačkom kazalištu mladih na poziv tadašnjega umjetničkog ravnatelja Božidara Violića, a dvije godine poslije prešao u GDK Gavella, gdje je radio do kraja sezone 2005/2006. Tada ponovno dobiva angažman u ZKM-u. Tijekom karijere gostovao je i u drugim hrvatskim kazalištima, najviše u Zagrebu – u Teatru ITD, SK-u Kerempuh, Teatru EXIT, GK-u Trešnja, potom u varaždinskom HNK-u, pulskom INK-u te na Dubrovačkim ljetnim igrama. Višestruko je nagrađivan za glumački rad, među posljednjim priznanjima izdvaja Vjesnikovu Nagradu Dubravko Dujšin 2006.
Novije ZKM-ove predstave u kojima glumi: #radninaslovantigona, Kristofor Kolumbo, Hamlet, Tartuffe, Galeb, Idiot, Moj sin samo malo sporije hoda, Fedrina ljubav, Revizor, Buđenje proljeća, Garaža, Sedam dana u Zagrebu, Zagrebački pentagram, Polet, Krijesnice, Veliki Gatsby, Galeb.

 

Link na tekst Igora Rajkija:
https://hrvatskodrustvopisaca.hr/…/dnevnik-iz-karantene-igo…