Glumci iz karantene

OBJAVLJENO: četvrtak, 28.05.2020.
Suzana

Četvrtak, 28. svibnja 2020.


Suzana Nikolić interpretira „Dnevnik iz karantene“ Stanislave Nikolić Aras

https://youtu.be/qV8DZXg5yek

 

Suradnja glumaca/ica Zagrebačkog kazališta mladih i članova Hrvatskog društva pisaca.
Glumci čitaju i interpretiraju objavljene tekstove "Dnevnika iz karantene".


Montaža i svako drugo filmsko oblikovanje: Lovro Mrđen, organizacija Petra Prša.


Suzana Nikolić (1965., u Županja) osnovnu školu i nižu glazbenu školu (klavir i flautu) završila je u Županji, a 1984. maturirala u Obrazovnom centru za jezike u Zagrebu. Glumu je diplomirala 1989. na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U kazalištu, na televiziji, radiju i filmu profesionalno nastupa od 1986. Kao članica glumačkog ansambla ZKM-a zaposlena je od 1992. do 2001.
Osim u matičnom kazalištu glumila je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Gradskom dramskom kazalištu Gavella, Teatru ITD, Glumačkoj družini Histrion te na Dubrovačkim ljetnim igrama.
Na katedri za scenski govor na Odsjeku glume ADU-a od 2010. je redovna profesorica na kolegiju Scenski govor u disciplini glume.
Nagrađena je Zlatnom arenom 1998. za epizodnu ulogu Višnje u filmu Tri muškarca Melite Žganjer Snježane Tribuson. Kao Fullbrightova stipendistica 1998/99. stručno se usavršavala na Njujorškom sveučilištu, na Tisch School of the Arts. Udruga Mihaila Čehova (MICHA, SAD) 2004. dodijelila joj je naslov majstora učitelja tehnike Mihaila Čehova. Iste je godine uredila hrvatsko izdanje knjige Glumcu o tehnici glume Mihaila Čehova.
Osnivačica je i umjetnička voditeljica Studija dramske umjetnosti ETRA (2000) te osnivačica i članica europske mreže Michael Chekhov Europe (MCE).
Novije ZKM-ove predstave u kojima glumi: Mirni dani u Mixing Partu, Čovjek koji je spasio Europu, Ovo bi mogla biti moja ulica, Hamletpersona, Brak Marije Braun, Krijesnice, Veliki Gatsby.

 

Link na tekst Stanislave Nikolić Aras:
https://hrvatskodrustvopisaca.hr/…/dnevnik-iz-karantene-sta…