Glumci iz karantene

Urša Raukar

Utorak, 2. lipnja 2020.

Urša Raukar interpretira „Dnevnik iz karantene“ Nade Gašić

Suradnja glumaca/ica Zagrebačkog kazališta mladih i članova Hrvatskog društva pisaca.
Glumci čitaju i interpretiraju objavljene tekstove "Dnevnika iz karantene".

Urša Raukar (Zagreb, 1960.) u Zagrebu je završila Klasičnu gimnaziju, srednju glazbenu školu i Akademiju dramske umjetnosti. Od diplome 1983. stalno je zaposlena u ZKM-u.
U dvadeset godina u Zagrebačkom kazalištu mladih odigrala je šezdesetak uloga, od malih epizodnih do glavnih, od Bake u Igrajmo se Crvenkapice, Kraljice majmuna u Knjizi o Džungli, gđe. Accousticus u Č.P.G.A., Jo u Malim ženama, Morske vještice u Maloj sireni do Penelope u Odiseju i sinu, Elegantne dame u Robertu Zuccu, Olge u Tri sestre, Madame u Kraljevu, Sirke u Bijelom zecu, Žane u Skakavcima. Radila sam s Paolom Magellijem, Christianom Colinom, Januszom Kicom, Vitom Tauferom, Ivicom Kunčevićem, Vasilijem Senjinom i mnogim drugim redateljima. Poseban kazališni užitak bile su joj predstave Renea Medvešeka Hamper, Brat magarac i Vrata do u kojima je u glavnoj ulozi bio ansambl i njihovo profesionalno zajedništvo.
Povremeno je glumila na Dubrovačkim ljetnim igrama, snimala radiodrame, katkad i televizijske drame, te manje filmske uloge domaće produkcije i koprodukcije. Pokrenula je i suradnju HDP-a i ZKM-a na projektu Dnevnik iz karanatene. Ponajprije je kazališna glumica, vjerna ZKM-u, u kojem živim svoj profesionalni život u vrhunskom ansamblu, koji je stalni poticaj za daljnji rad i traženje.
Novije ZKM-ove predstave u kojim glumi su: Čarobni brijeg, Elza hoda kroz zidove, Petar Pan, Kako smo preživjele, Mirni dani u Mixing Partu, Sada je, zapravo, sve dobro, Idiot, Moj sin samo malo sporije hoda, Put oko svijeta u 80 dana, Hamletpersona, Brak Marije Braun, Polet, Gulliverova putovanja, Najbolja juha! Najbolja juha!, Krijesnice, Veliki Gatsby, Galeb_, Baltazar ili potraga za čudesnom kapljicom, Skakavci, Vrata do, Mala sirena, Ana Karenjina.

Link na tekst Nade Gašić: