Nagrade Vladimir Nazor Andriani Škunci i Maši Kolanović

Masa i Andriana

Dobitnica nagrade „Vladimir Nazor“ za životno djelo iz područja književnosti je naša članica Andriana Škunca. Godišnju nagradu dobila je naša članica Maša Kolanović za zbirku priča Poštovani kukci i druge jezive priče (Profil, 2019).

Odbor Nagrade „Vladimir Nazor“ pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića na sjednici održanoj 8. lipnja 2020. godine, donio je odluke o dobitnicima za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu, objavilo je Ministarstvo kulture. Nagrada se dodjeljuje u području književnosti, glazbe, arhitekture i urbanizma, filmske i kazališne umjetnosti te likovnih i primijenjenih umjetnosti.

Dobitnici Nagrade „Vladimir Nazor“ za 2019. godinu u ostalim područjma:

Arhitektura i urbanizam
Ivan Čižmek, nagrada za životno djelo
Studio 3LHD, godišnja nagrada za projekt Urania

Filmska umjetnost
Vera Zima, nagrada za životno djelo
Dana Budisavljević, godišnja nagrada za režiju filma Dnevnik Diane Budisavljević

Glazba
Valter Dešpalj, nagrada za životno djelo
Ivan Repušić, godišnja nagrada za koncert Fuoco di gioia s Orkestrom Münchenskog radija i Zborom Bavarskog radija u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u ciklusu Lisinski subotom 2. veljače 2019. godine

Kazališna umjetnost
Helena Buljan, nagrada za životno djelo