Nove epizode Knjigopsije

OBJAVLJENO: četvrtak, 13.05.2021.
Knjigopsija

Projekt Knjigopsija, koji od 2016. organizira i provodi Hrvatsko društvo Pisaca u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka, a uz potporu Grada Rijeke, ponovo je zaživio.

Nakon dvije godine pauze Knjigopsija se vratila, no okruženje je nešto drugačije. Knjižara Ribook je zatvorena, ekipa Knjigopsije je doživjela izmjene, a svijet je zahvatila pandemija pa su prve dvije epizode snimljene bez publike.

 Prva epizoda nove sezone snimljena je u ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka, a tema su bile knjige "Otkako sam kupila labuda" Tanje Stupar Trifunović i "Sinovi, kćeri" Ivane Bodrožić.

https://gkr.hr/Magazin/Kauc-i-knjige/Knjigopsija-Otkako-sam-kupila-labuda-Tanje-Stupar-Trifunovic-i-Sinovi-kceri-Ivane-Bodrozic

 U drugoj epizodi, Knjigopsija se po prvi puta okušala pod otvorenim nebom. Razgovor se vodio na gradilištu na kojem nastaje nova zgrada Gradske knjižnice Rijeka, a tema su bile knjige "Pizzeria Europa" Žarka Jovanovskog i "Tatin sin" Dine Pešuta.

https://gkr.hr/Magazin/Kauc-i-knjige/Knjigopsija-na-gradilistu-Pizzeria-Europa-Zarka-Jovanovskog-i-Tatin-sin-Dine-Pesuta?fbclid=IwAR13hWrrXM2x0OVPLCk6QjDUMD3ot82-BZVbsyFcX8liCjcqoXy-g2o8u6M

U prve su dvije epizode sudjelovali Dunja Matić Benčić, Saša Stanić i Zoran Krušvar, dok će se u idućoj pridružiti Morea Baničević.