Novi broj časopisa "Relations"

Relations 1-4/2020

ČASOPIS RELATIONS 1-4/2020.

Četverobroj časopisa Relations na engleskom jeziku stranim čitateljima i profesionalcima još jednom skreće pogled na aktualni trenutak domaće književne scene, posvećujući svoje stranice izborima iz važnih pjesničkih i proznih opusa naših književnica i književnika. Pjesnički dio ovogodišnjeg Relationsa izbor je iz poezije Delimira Rešickog, koji potpisuje nagrađivani pjesnik i kritičar Davor Ivankovac. Uz svojevrsni presjek djelovanja jednog od naših najznačajnijih suvremenih pjesnika, prozni  pak dvobroj predstavlja pripovijetke istaknute i nagrađivane autorice mlađe generacije, Ivane Rogar. Iznimnim književnim i kritičkim tekstovima, ali i vrsnim prijevodima (T. Kuzmanović i D. Šodan), Relations nastavlja sa sustavnim promoviranjem ne samo autora koji čine kanon suvremene hrvatske književnosti, već i vrijednih i zanimljivih glasova koji su se pojavili i afirmirali u proteklih nekoliko godina.