NOVO: Zoran Krušvar, "Šuma iza grada"

OBJAVLJENO: utorak, 08.11.2022.
šuma

Iz tiska je izašla knjiga priča Zorana Krušvara, "Šuma iza grada" (HDP, Zagreb, 2022); Urednik: Enver Krivac; cijena: 119,00 kn.
 

O knjizi:

"Šuma iza grada" zbirka je priča koje se povremeno dodiruju i isprepliću, stvarajući tako krivudavu narativnu stazu kroz rubne prostore grada i šume koje ga okružuju. Priče su tematski raznovrsne, a ozbiljna egzistencijalna pitanja likova nailaze na često vrlo bizarna rješenja. Iako u knjizi pronalazimo tragače za zlatom, cestovne razbojnike, fantastična bića i magične rasplete, središnju nit ipak čine suvremeni partizani koji su se neobičnim nizom događaja pojavili u okolici Rijeke. Knjiga je pisana jednostavnim i pristupačnim stilom, a žanrovski varira od strave do komedije, s puno koječega između.    

O autoru:

Zoran Krušvar rođen je 1977. godine u Rijeci. Ranije se bavio marketingom, novinarstvom i organizacijom projekata u kulturi, dok se u novije vrijeme okreće pisanju softvera. Već dvadesetak godina objavljuje priče po raznim časopisima i zajedničkim zbirkama, a ovo mu je deseta samostalna knjiga. Voli šetati šumom, ali to ne čini dovoljno često. Pije puno čaja.