Predstavljanje knjige "Šuma iza grada" Zorana Krušvara

OBJAVLJENO: utorak, 22.11.2022.
suma iz grada

U petak 25.11.2022. u 18 sati u Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka autor Zoran Krušvar predstavit će svoju novu knjigu "Šuma iza grada" (izdavač HDP, Zagreb, 2022).

Za sudjelovanje potrebno je izvršiti rezervaciju na mail prijave.programi@gkri.hr

 

"Šuma iza grada" zbirka je priča koje se povremeno dodiruju i isprepliću, stvarajući tako krivudavu narativnu stazu kroz rubne prostore grada i šume koje ga okružuju. Priče su tematski raznovrsne, a ozbiljna egzistencijalna pitanja likova nailaze na često vrlo bizarna rješenja. Iako u knjizi pronalazimo tragače za zlatom, cestovne razbojnike, fantastična bića i magične rasplete, središnju nit ipak čine suvremeni partizani koji su se neobičnim nizom događaja pojavili u okolici Rijeke. Knjiga je pisana jednostavnim i pristupačnim stilom, a žanrovski varira od strave do komedije, s puno koječega između.   

 

Zoran Krušvar rođen je 1977. godine u Rijeci. Ranije se bavio marketingom, novinarstvom i organizacijom projekata u kulturi, dok se u novije vrijeme okreće pisanju softvera. Već dvadesetak godina objavljuje priče po raznim časopisima i zajedničkim zbirkama, a ovo mu je deseta samostalna knjiga. Voli šetati šumom, ali to ne čini dovoljno često. Pije puno čaja.