Prvi dan festivala Stih u regiji

OBJAVLJENO: petak, 28.06.2024.
Stih u regiji - prvi dan festivala

U četvrtak 27. lipnja 2024. otvoren je festival Stih u regiji u sklopu kojeg je održano nekoliko programa.

Na programu Susjedstvo riječi: Pjesnici i prevoditelji, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke, gostovali su James Byrne i Damir Šodan.

Promocija knjige Branislava Glumca Kad bih ja imao maternicu, na kojoj su osim autora sudjelovali i Ivan Herceg, Irena Matijašević i Darija Žilić, održana je u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, gdje se odvio i program u spomen na ukrajinsku pjesnikinju Victoriu Amelinu u kojem su sudjelovali Tomica Bajsić, Ivan Herceg te gošće iz Ukrajine: Dariya Pavlešen, Lilija Bomko, Ija Kiva, Katerina Mihaljicina i Irina Starovojt. 

Navečer je u Caffe baru Crni mačak održan program SUR-ova čitanja na kojem su se predstavili autori iz regije: Pavlina Atanasova, Lidija Bajuk, Lilija Bomko, James Byrne, Barbara Delać, Zvjezdana Jembrih, Predrag Vrabec, Marija Kisilak, Ija Kiva, Andrej Lazarevski, Krasimir Vardiev i Josipa Dragičević.

Snimku promocije knjige Branislava Glumca Kad bih ja imao maternicu možete pogledati na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=wWUQyhgrF7U