Tribine HDP-a: O čemu govorimo kad govorimo o seksizmu - "Maja u saboru"

OBJAVLJENO: srijeda, 02.11.2022.
Maja u saboru - vizual

Nastavljamo s tribinama iz ciklusa "O čemu govorimo kad govorimo o seksizmu". 

Sljedeća tribina, pod nazivom Maja u saboru, održat će se u subotu 5. studenog 2022. u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Saborske zastupnice Urša Raukar i Dalija Orešković te pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić razgovarat će s voditeljicom i moderatoricom tribine Ivanom Bodrožić.

Dovoljno je pogledati svaki dosadašnji saziv Sabora kako bismo uočili temeljnu neravnopravnost u sudjelovanju u političkom i javnom životu žena i muškaraca u Hrvatskoj. Iako su prema statistikama žene obrazovanije, daleko manje obnašaju upravljačkih i važnih političkih funkcija te su nerijetko izložene seksističkim komentarima kolega. Osim toga i dalje većinski podnose teret života u obiteljskim zajednicama, brige za djecu, kućanstvo, roditelje. Kako izgleda prikriveni ili izravni seksizam u političkom segmentu, kako se on prelijeva na ostale dijelove društva, ima li solidarnosti među zastupnicama i zastupnicima, kako preokrenuti trendove te o mnogim drugim temama razgovarat ćemo s našim gošćama.