Ivan Berislav Vodopija

Ivan Berislav Vodopija rođen je u Velikom Grđevcu 1942. godine.  Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je  jugoslavistiku i komparativnu književnost. Nakon završenog studija radio je u Izdvačko-knjižarskom poduzeću Mladost, zatim u Znanju te u vlastitim antivarijatima Quorum i Europa, a sada radi u Vodopija Art antikvarijatu. Bio je urednik Autorskog izloga  u knjižari „August Šenoa“. Koautor je nagrađene urbane akcije Od vječnosti do kiča na Zagrebačkom salonu (1981.).

Objavljene knjige:

Svaka boja je krvava ,  knjiga pjesama, Ex libris , Zagreb, 2010.

Mrtva priroda i živo srce - pismima kroz crveno, epistolarni roman, Ex libris, Zagreb, 2011.

The storm in The Still Life  (Mrtva priroda i živo srce) - Preveo Will Firth,  Ex libris, Zagreb, 2012.

Kulise, makete i pepermint, roman, Ex libris, Zagreb, 2015.

Putnik u tramvaju,  The Man on the Tram – Reality Show, prozni zapisi, Centar za kulturu Trešnjevka, Zagreb, 2017.

Breda's Lesson, Juliet Editrice and Trieste Contemporanea Committee, Trieste, Italy, 2018.; Koautor: Ivan Berislav Vodopija; ostali autori: Janka Vukmir, Miha Colner, Martina Munivrana, Ana Čavić, Fiora Gandolfi, Dubravka CherubiniI, Mario Flecha, Marko Sosič

Jabuke u magli (tekstovi 28 autora) Gligorije Dijak; Ratkovićeve večeri poezije, Podgorica, 2020.

Pogledi s lica i naličja (knjiga proza) Ex libris, Zagreb, 2021.