Mirela Holy

Mirela Holy doktorirala je na temu ekološkog feminizma - polje kulturalni studiji, magistrica je humanističkih znanosti, prof. etnologije i komparativne književnosti i odjevna dizajnerica.

Vodi specijalistički diplomski studij Upravljanje poslovnim komunikacijama  na Veleučilištu VERN'.Bila je saborska zastupnica u dva mandata (VI i VII), ministrica zaštite okoliša i prirode (1/2 2012), izvršna direktorica i voditeljica klijenata u agenciji za odnose s javnošću Maksima komunikacije, stručna suradnica u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, šefica Kabineta ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja i voditeljica manifestacija u Narodnom sveučilištu Dubrava.

Autorica je knjiga: Apokalipsa (1991), Mitski aspekti ekofeminizma (2007), Komunikacijske (strategije) magije (2012. - koautorica knjige Sonja Hodak), Vražica nosi Pradu, a bogovi konfekciju (2017) te Kraljevstvo Onkraja (2017).

Osvojila je nagradu 'Miko Tripalo' za izuzetni doprinos demokratizaciji društva i promociji ljudskih prava za 2012.

U političkoj karijeri, bila je izabrana u EU parlament na ORaH-ovoj listi na EU parlamentarnim izborima 2014. Bila je predsjednica stranke Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) od studenog 2013. do prosinca 2015., te članica Socijaldemokratske partije - SDP (1998. – 2013.), članica Izvršnog odbora SDPH, predsjednica Savjeta za zaštitu okoliša SDPH i  predsjednica stručnih savjeta GO SDP Zagreb.

Članica je Hrvatskog društva književnika za mlade i djecu (Klub prvih pisaca), Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ),European PublicRelationsEducationand Research Association (EUPRERA), Hrvatskog etnološkog društva (HED) teInternational Association for Southeast European Anthropology (InASEA).