Natalija, Ognjen Grgorinić, Rađen

Rođeni su 1974. u Puli (Natalija) i 1975. u Slavonskom Brodu (Ognjen). Pišu zajedno, na hrvatskom i engleskom jeziku.
Studirali engleski jezik i književnost, i indologiju (Ognjen), završili studij hrvatskog jezika i književnosti, te komparativne književnosti (Natalija) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (1999.). Zajednički magistrirali kreativno pisanje na Otis College of Art and Design u Los Angelesu (2005.) te doktorirali na temu teorije književnog autorstva na Sveučilištu Case Western Reserve u Clevelandu, u SAD-u (2012.).

Žive i rade u Ližnjanu, u Istri, gdje vode Knjižnicu i književno svratište ZVONA i NARI (www.zvonainari.hr).

Radili kao suradnici i/ili urednici u Vijencu, Homo volansu, Studentskom listu, Arkzinu, te u Glasu Istre, Večernjem listu, Jutarnjem listu, Zamirzinu te na Radio Maestralu. Objavljivali prozu u Vijencu, Republici, Novoj Istri, Mogućnostima, Tragovima, Plimi i drugdje. Pokrenuli i uređivali Admit Two, internetski časopis za književnu suradnju (www.admit2.net).  Prevode s engleskog i na engleski jezik.

objavili:
-Raj; roman (Poreč: Pučko otvoreno učilište, 2001.)

-Gdje se noga spaja s drugom nogom; roman (Zagreb: Nova knjiga Rast, 2003.)

-Mr. & Mrs. Hide; roman (Urbana: Spineless Books, 2009.)

-Utjeha južnih mora; priče (Pula: Istarski ogranak DHK, 2009.)

-69,70; roman (Las Vegas: Brown Paper Publishing/Kuboa, 2010.)

-Poljubac žene-vješalice; priče (Zagreb: Naklada Zoro, 2011.)

-Putanje; roman (Ližnjan: Komoč koruna, 2014.)

uvršteni u antologije:
The &Now Awards: The Best Innovative Writing, urednici Robert Archambeau, Davis Schneiderman, i Steve Tomasula (Lake Forrest: &Now Books, 2009.)

Tvar koja nedostaje: zbirka kratkih SF i fantasy priča, urednik Davor Šišović (Pazin: Pučko otvoreno učilište, Udruga za promicanje SF-a i fantasyja "Albus", 2002.)

nagrade:
Laurus nobilis, prvo nagrada za neobjavljeno književno djelo (Poreč: Pučko otvoreno učilište, 2001.)

dobitnici polugodišnje potpore književnom stvaralaštvu Ministarstva kulture, RH za 2012. godinu za rukopis romana „Putanje“

izbor iz rada:
isječak iz romana 69, 70 (na engleskom)

„Eleanor Rigby“, priča iz zbirke Utjeha južnih mora (na hrvatskom)

Videozapisi:
Ćakule u Hemingwayu – NGiOR u razgovoru s Kim Cuculić

sudjelovanje na okruglom stolu "Death of the author, birth of the exquisite corpse" za National Young Writers Festival (Melbourne, Australija)