Marko Dejanović

Rođen je 1982. godine u Banja Luci, BiH. Od 1992. do 1998. kao izbjeglica je živio u Frankfurtu, Njemačka. Završio je studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Tijekom desetak godina novinarskog rada, radio je na RTL Televiziji, portalu javno.hr, dnevnim novinama 24sata, tjedniku Express te satiričkom portalu News Bar. Trenutno radi kao voditelj agencijskog poslovanja u medijskom servisu Newsroom.

Od kraja 2014. nastupa u formi stand up komedije.

Alumni je Akademije za politički razvoj - generacija 2015.

Objavio:

Van brloga - knjiga priča objavljena 2016. kod zagrebačkog izdavača 2x2.
Karte, molim! - roman objavljen 2015. kod zagrebačkog izdavača Sandorf.
Belzebubov notes – zbirka kratkih priča objavljena 2011. kod beogradskog Izdavačkog studia Čekić.
Cug - priča objavljena 2015. u sklopu natječaja Vranac - najbolja kratka priča 2015. knjižare Karver iz Podgorice, Crna Gora.
Spod - priča objavljena 2014. u časopisu Zarez.
U sudoperu nema čudotvorstva - priča objavljena 2013. u zborniku Urbani vračevi u izdanju Slobodne Dalmacije.
Guskin polet – priča objavljena 2012. u antologiji najmlađih hrvatskih prozaika Bez vrata, bez kucanja naklade Sandorf u Zagrebu.
Dječak koji je raspleo gordijski čvor – priča objavljena 2011.  u zborniku Gradske priče beogradskog Kulturnog centra Grad.
Zvonimir i puška – priča objavljena 2010. u Zarezu, dvotjedniku za kulturna i društvena zbivanja iz Zagreba.
Guskin polet – priča objavljena 2010. u zborniku „Izvan koridora“ knjižare Karver iz Podgorice.
Nadomak Petrograda, Papir ne odgovara, Zeleni zalet, Za Elizu, Koska, Silovani kamenčić, Oproštajka za sinove Marsa i Cipelice plesalice - priče objavljene u časopisu Fantom slobode zagrebačke izdavačke kuće Durieux 2009- godine.
Autobus Svetog Petra – priča objavljena 2008. u časopisu Vijenac, dvotjedniku za kulturu Matice Hrvatske.
Ne misli na žirafu – priča objavljena 2007. u zagrebačkim dnevnim novinama Večernji list.
Kovalova – priča objavljena 2006. u zagrebačkim dnevnim novinama Večernji list.

Nagrade:

Janko Polić Kamov - 2015. za roman “Karte, molim!”