Životopis

Nenad Rizvanović

Nenad Rizvanović  je rođen u Osijeku 30. studenoga 1968. Završio je studij hrvatskog  jezika i književnosti  i južnoslavistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu  te doktorski studij Društvo znanja i prijenos informacija na Filozofskom fakultetu u Zadru.  Kritiku i prozu piše od 1985. Od 2001 radio kao  urednik u  VBZ- u i Nakladi Ljevak . Knjiga priča Zemlja pleše prevedena je na slovenski jezik.

Bibliografija:

Autorske knjige
Trg Lava Mirskog. 2001.Zagreb: HenaCom.
Dan i još jedan. 2003.Zagreb: HenaCom.
Zemlja pleše  2006. Zagreb: BNZH.
Sat pjevanja 2009. Zagreb: Profil.

Antologije 
Fakat  (s Krunom Lokotarom) 2001. Zagreb: Celeber
Antologija hrvatske proze devedesetih (sa SeidomSerdarevićem) 2002. Niš: Gradina
Nori poštarjivstopajo v mesto, antologija novije hrvatske poezije (s Jurijem Hudolinom) 2005. Ljubljana:  Društvo Apokalipsa 
Najljepše božićne priče (sa Stankom Andrićem). 2006.  Zagreb: VBZ

Književni opus