Kristijan Vujičić na 2. Književnom forumu pisaca iz Kine i zemalja CEEC-a

Kristijan Vujicic

Naš član, pisac Kristijan Vujičić sudjelovao je na poziv Kineskoga društva pisaca..." na 2. Književnom forumu pisaca iz Kine i zemalja CEEC-a (The Second China-CEEC Literature Forum), koji se održao od 16. do 22. rujna 2018. godine u kineskome gradu Ningbou. Tema foruma („Literary Exchange: A Golden Bridge for People-to-People Connectivity between China and CEEC in the New Era“) doživjela je svoj vrhunac u panel diskusiji pod nazivom „Kulturne tradicije i književno stvaralaštvo“ (Cultural Traditions and Literary Creations). Vujičić je na otvaranju foruma održao kratko predavanje o razvoju hrvatske književnosti u razdoblju 1991. – 2018., spominjući značajne domaće autore (pjesnike, romanopisce i kratkopričaše, pisce za djecu itd). Uz njega su, osim kineskih autora (Yan Jingming, Mai Jia, Wu Xin, Xu Yigua…), sudjelovali, među ostalima, i pisci iz Albanije (Besnik Mustafaj), Bosne i Hercegovine (Boris Maksimović), Bugarske (Zdravka Evtimova), Češke (Sylva Fischerova), Estonije (Janika Kronberg), Mađarske (Pal Daniel Levente), Latvije (Arno Jundze), Makedonije (Zoran Anchevski), Poljske (Zbigniew Milewski), Rumunjske (Varujan Vosganian i Razvan Voncu), Srbije (Vojislav Karanović i Jasmina Ahmetagić), Slovenije (Mojca Kumerdej) itd.