Pisci na Baniji

Nakon kraće pauze Pisci na Baniji se vraćaju, i to na naš jedinstveni Trg kulture!

Tribina će se održati u subotu, 15. svibnja 2021. u 17 sati. U slučaju lošeg vremena događaj se otkazuje, o čemu ćemo vas na vrijeme obavijestiti.

Na četvrtoj po redu tribini pridružuju nam se Aida Bagić, Romana Brolih i Ljubo Pauzin.

Suorganizatori tribine Pisci na Baniji su Hrvatsko društvo pisaca, Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja i Udruga IKS, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH. Moderatorica je Ines Kosturin.

O Aidi Bagić:

Aida Bagić (Zagreb, 1965.) diplomirala je opću lingvistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te magistrirala političke znanosti na Sveučilištu Massachusetts, u Amherstu, SAD. Sudjelovala je u pokretanju i radu niza feminističkih i mirovnih inicijativa. Vodi radionice kreativnog pisanja i završava edukaciju integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije

Objavila je zbirke pjesama "Ako se zovem Sylvia" (Aora 2007., Mala zvona 2015. - epub ), "Tijela su laka meta" (Mala zvona 2014., 2015. - epub) i "Nizvodno, rijekama" (Treći trg i Srebrno drvo 2019.) te kratkih proza "Znam li ja gdje živim" (Zoro 2012., DPKM 2019.). Pjesme i priče su joj prevedene na njemački, engleski, poljski i slovenski, a nekoliko je uvršteno u "Antologiju jutra poezije" (2010.) i antologiju suvremene europske lezbijske poezije "Brez besed ji sledim" (ŠKUC 2015.).

O Romani Brolih:

Romana Brolih rođena je u Zagrebu 1972. Poeziju je objavljivala u časopisima „Poezija“, „Zarez“, „Vijenac“, „Re“, „Balkanski književni glasnik“, „Treći Trg“, „Autsajderski fragmenti“, „Knjigomat“, „Strane“, „Metafora“, „Radio Gornji grad“, te www.pipschipsvideoclips.com (rubrika Almost Famous). Kratke priče su joj objavljene u časopisu „Re“, u zborniku „Ekran priča 03“, u zbirci kratkih priča “Lift” Monitorovog natječaja, časopisu „Libra Libera“ i u „Večernjem listu“, gdje je za priču Ko je to došel Cilika? dobila treću nagradu, a dvije godine kasnije ušla u uži izbor s pričom Mjesec dana prije danas. Neke je tekstove prilagođavala glazbi, a neki su uglazbljeni.

Prva zbirka poezije Svemir u prahu objavljena je 2011. (Stajergraf). Na 16. međunarodnom susretu izdavača “Put u središte Europe” za zbirku je nagrađena s mjesec dana stipendijskog boravka u Bosanskoj kući u Vranduku kraj Zenice. Druga zbirka poezije, Tvoja mama ima dečka, objavljena je 2016. (Naklada Semafora), a treća zbirka, Zapinjemo, izlazi 2019. godine (Hena com).

O Ljubi Pauzinu:

Ljubo Pauzin rođen je 1954. godine. Na Zagrebačkom sveučilištu 1973. diplomirao Engleski jezik i književnost i Komparativnu književnost.Književnik i prevoditelj, aktivan je na Hrvatskom radiju od 1975. godine (posljednjih desetak godina urednik je dokumentarne radio-drame i feature-a u Dramskom programu HR).Član je EBU Feature Project Group, sada već u drugom dvogodišnjem mandatu, i prvi je hrvatski radio autor izabran u to visoko međunarodno tijelo.Član je Hrvatskog društva pisaca , Društva hrvatskih književnika i Društva novinara Hrvatske. Dobitnik je više priznanja i nagrada za svoja autorska djela. Rad mu se proteže kroz gotovo sve grane književnosti – piše poeziju, prozu, radio drame, radio igre za djecu i lutkarske dramske igre, stihove za djecu te prevodi romane i mjuzikle.