Pjesme, a ne kobasice: Alen Brlek, Sang

Sang

Pozivamo vas u četvrtak, 19.12 .2019. u 19 sati u KIC (Preradovićeva 5, Zagreb) na predstavljanje i razgovor o novoj knjizi Alena Brleka "Sang" (HDP, Zagreb, 2019).
Sudjeluju : Alen Brlek, Kruno Lokotar, Sanja Baković. DOBRODOŠLI! /////////////// Iz recenzije: Nove pjesme treće zbirke Sang (francuski: krv) Alena Brleka zazivaju ili, možda bolje, vraćaju poeziju u njezinu svjetotvornu i praktički svetu dimenziju. Ključna riječ zbirke je rekao, a nakon nje slijedi malo čudo poezije, jer je izrečeno, time i stvoreno, a to je već posao za Boga. Drugo što je ključno i proizlazi iz prvoga jest ono neizrečeno, prešućeno, bijelo, a praznine su u ovoj poeziji, koja nije slučajno grafički uređena tako da se u moru bjeline riječi ističu (jer su odabrane i prizvane), kondenzirano u pjesmi “Bog” koja sadrži samo naslov: njezin tekst je prazna, bijela stranica, nijemost i podloga za sve, ukupni nedohvatni izvor. (Kruno Lokotar)