Dva sveska časopisa "Relations"

Relations

Relations 1-2/2018.

Iz tiska je izašao dvobroj časopisa Relations na njemačkom jeziku. U dvobroju posvećenom projektu germanističke prevoditeljske škole koja već godinama djeluje na otoku Premudi, gdje pod vodstvom uglednih profesora i prevoditelja hrvatski studenti germanistike te njemački studenti kroatistike prevode djela suvremenih hrvatskih autora donosimo tekstove Predraga Lucića, Slavenke Drakulić, Ludwiga Bauera, Ivice Ivaniševića, Nebojše Lujanovića, Korane Serdarević, Karmele Špoljarić te Zorana Pilića - pisaca koji su svojim djelima obilježili proteklu književnu godinu, ali i domaću književnu scenu.

Relations 3-4/2018.

Dvobroj časopisa Relations na engleskom jeziku inozemnom čitatelju nudi izbor iz kratkih priča Senka Karuze, jednog od naših ponajboljih pripovjedača. Djelo Senka Karuze predstavljeno je izborom iz pet njegovih autorskih knjiga priča te popratnim tekstom kritičara Zdravka Zime, a sve to u prijevodu Tomislava Kuzmanovića. Ovo „monografsko“ izdanje – izbora iz djela – koncepcijski je pomak kojim domaće pisce predstavljamo stranome čitatelju nudeći presjek njihova stvaranja, i stvarajući malu biblioteku hrvatskih pisaca na engleskom jeziku.