Noć knjige u vili Arko - Djeca u kući pisaca

OBJAVLJENO: utorak, 18.04.2023.
noć knjige

U okviru manifestacije Noć knjige 2023. u vili Arko, takozvanoj kući pisaca, gdje se nalazi Hrvatsko društvo pisaca, na Gornjem gradu u Basaričekovoj ulici 24, u petak 21. travnja 2023. u 13:30 sati održat će se susret dvoje naših uglednih pisaca – pjesnikinje i prozaistice Dorte Jagić i prozaika Romana Simića – s djecom iz Osnovne škole Hugo Kon. Dorta Jagić i Roman Simić su i autori slikovnica, iz kojih će ovom prilikom djeci čitati i o njima s djecom razgovarati. Bit će riječi i o tome kako se postaje pisac/spisateljica i pjesnik/pjesnikinja, kako nastaje knjiga i slikovnica, kako radi mašta u odraslih i je li ona ista kao u djetinjstvu. Kako odrastao pisac ponovno postaje dijete i može li se zapravo ikada prestati biti dijete, a ako može, kako to spriječiti. No, razgovor će teći i kako djeca budu željela, uz pitanja, razigrani dijalog, poziv na aktivno sudjelovanje u susretu.

Prije susreta djecu će se provesti kroz vilu Arko, uz djeci prilagođenu priču o njezinoj povijesti i o tome kako može tristo i pedeset pisaca stati u jednu kuću.

---

Dorta Jagić je uz brojne uglednim nagradama ovjenčane knjige poezije i proze (eseja) napisala i dvije slikovnice – Inženjer leta na kraju svijeta i Tri putnika u zemlju Nut.

Roman Simić autor je nagrađenih knjiga kratkih priča, ali i slikovnica Baba Jaga i div Zaborav, Jura i klupko laži, Jura i raketa za tužne misli, Jura i gospođica zavissst, Jura i kuckalo protiv dosade, Iva, do Mjeseca i natrag, Što se ne može ukrasti.