Pitaj što te zanima - spisateljice u dijalogu: Espi Tomičić i Monika Herceg

OBJAVLJENO: srijeda, 24.11.2021.
Espi i Monika

Posljednja ovogodišnja tribina "Pitaj što te zanima – spisateljice u dijalogu" u goste je pozvala Espija Tomičića i Moniku Herceg, a odvija se u četvrtak, 25.11.2021. u 19 sati, u Booksi. Tribinu osmišljava, organizira i moderira Luiza Bouharaoua.

„Pitaj što te zanima – spisateljice u dijalogu” pilot je književna tribina koja otvara dijalog među autoricama različitih generacija i faza u spisateljskim karijerama, istražuje odnose među generacijama te odgovara na pitanje što „mlade” autorice mogu naučiti od „starijih” i na koji način nove generacije utječu na rad svojih prethodnika. Otvarajući dijalog koji povezuje suvremenu književnu produkciju s važnim društvenim temama, program „Spisateljice u dijalogu” istražuje načine na koji književnost može biti utjeha, pomoćnik i suborac u suočavanju s društvenim izazovima, problemima i tabuima.
U četvrtom izdanju „Spisateljica u dijalogu” okrećemo se dramskom pismu i razgovaramo s nagrađivanim dramatičarem Espijem Tomičićem te s jednom od naših najnagrađivanijih pjesnikinja, Monikom Herceg.
Kroz razgovor o Espijevom ukoričenom dramskom tekstu „Your love is king” i Monikinom dramskom prvijencu „Gdje se kupuju nježnosti”, fokusirati ćemo se temu obitelji, traume i iskupljenja, te pitanje poetskog i dramskog potencijala autofikcije.

Organizator: Hrvatsko društvo pisaca
Partner: Booksa
Program se realizira uz potporu Ministarstva kulture i medija RH