TRIBINA: Slovo na konac

OBJAVLJENO: srijeda, 29.09.2021.
slovo na konac

Pozivamo vas na tribinu „Slovo na konac“, koju HDP suorganizira sa Školom za modu i dizajn u Zagrebu, istražuje veze između književnosti i mode. Na tribini će sudjelovati učenici i nastavnici Škole za modu i dizajn i zainteresirana publika, a bit će riječi o noveli Lijepa Jelena A. G. Matoša, o vezi književnog lika i mode, o modi šezdesetih godina prošlog stoljeća. Program se odvija uz potporu Grada Zagreba.

 

Program vodi Maja Mihalić, nastavnica stručnih predmeta u Školi za modu i dizajn, Zagreb, a sudjeluju i profesorice Branka Kožuh i Andrea Jureković Perković.

 

Vrijeme: petak, 1.10.2021. u 19 sati.

Mjesto: Hrvatsko društvo pisaca, Basaričekova 24, 10 000 Zagreb

 

 

O SUDIONICAMA:

 

Maja Mihalić, mag. edukacije likovne kulture.

Rođena je u Zagrebu 1974. godine. Pohađala je i završila ŠPUD, a kasnije i Akademiju likovnih umjetnosti. Posljednjih desetak godina radi u Školi za modu i dizajn.

Autor i mentor brojnih projekata u školi (nekoliko nagrada na državnim natjecanjima).

 

Branka Kožuh, dipl. ing. tekstilne tehnologije.

Zaposlena je u Školi za modu i dizajn u Zagrebu kao nastavnica stručnih predmeta u području mode, tehnologije i dizajna. 29 godina staža.

Kao predavačica sudjeluje na brojnim predavanjima i radionicama za učenike, nastavnike i građanstvo. Moderira i sudjeluje u panel-diskusijama ili okruglim stolovima vezanim uz tematiku mode. Interesi su joj, među ostalim, proučavanje mode i dizajna kao fenomena povijesti i današnjice, komunikacija s javnošću putem vizualnog identiteta modnih kolekcija i drugi.

 

Andreja Jureković Perković diplomirala je kroatistiku i južnoslavensku filologiju.

Radi u školi, predaje hrvatski jezik i književnost. Autorica nekoliko srednjoškolskih udžbenika i radnih priručnika iz književnosti.

Prije rata s Nenadom Perkovićem napisala Studentsku kuharicu.

Živi u Zagrebu.